Bezette Palestijnse Gebieden: anticorruptie-activisten aangehouden

Actietermijn: 
01/08/2020 tot 15/09/2020

Bezette Palestijnse Gebieden: anticorruptie-activisten aangehouden

Op 19 juli arresteerden de Palestijnse strijdkrachten op de Westelijke Jordaanoever 19 anticorruptie-activisten tijdens een vreedzaam protest in Ramallah. Deze beschuldigden de Palestijnse Autoriteiten van corruptie. 16 van hen werden aangeklaagd, 10 zijn nog steeds in hechtenis. Alle tien zijn in hongerstaking uit protest tegen hun gevangenschap.

Sommige activisten hebben het "Coördinatiecomité voor Volksbewegingen" georganiseerd in een aantal steden op de bezette Westelijke Jordaanoever. Zij willen meer transparantie, scheiding van machten binnen de regering en protesteren tegen corruptie en machtsmisbruik in de publieke en private sector.

De Palestijnse strijdkrachten op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook gaan door met het arresteren van willekeurig vreedzame demonstranten en critici van beide autoriteiten. Veel van deze arrestaties zijn willekeurig en de gerechtelijke procedures voldoen niet aan de normen voor een eerlijk proces. De Palestijnse veiligheidstroepen maken stelselmatig en ongestraft gebruik van foltering en andere vormen van mishandeling van gedetineerden. Dit past in het kader van een reeds bestaand patroon van schendingen van het recht op vrije meningsuiting door de Palestijnse autoriteiten op zowel de Gazastrook als de Westelijke Jordaanoever.

Schrijf voor 15 september een brief naar de Palestijnse autoriteiten en roep hen op om de activisten vrij te laten. 

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Prime Minister
Dr. Mohammad Shtayyeh
Ramalla
State of Palestine
E: shtayyeh@gmail.com

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Palestinian Representative Office in Brussels
Oudergemstraat 289
1040 Brussel
E: secretariat@palestinedelegationbrussels.eu

Ontvang de schrijfacties per e-mail

   

hier niet op duwen