Afbeelding
Syrië: gewetensgevangene onverwacht vrij
Goed nieuws

Syrië: gewetensgevangene onverwacht vrij

07 augustus 2008

Op 7 augustus heeft de Syrische overheid onverwacht Dr. Aref Dalilah vrijgelaten. Hij kreeg gratie van de president. Dalilah is de voormalige decaan van de faculteit Economie van de universiteit van Aleppo en een erg bekend gewetensgevangene in Syrië. Amnesty International is blij met de vrijlating, hoewel die erg lang op zich liet wachten. We hopen dat ook andere gewetensgevangenen in Syrië vrijkomen.

Dalilah werd in september 2001 aangehouden en in juli 2002 veroordeeld voor "poging om de grondwet op illegale wijze te wijzigen". Hij zat zeven van de tien jaar gevangenisstraf uit. Een groot deel van die tijd bracht hij door in eenzame opsluiting in de 'Adra gevangenis, Damascus. Waarschijnlijk heeft de vrijlating van Dalilah te maken met zijn gezondheid. Die is ernstig verslechterd tijdens zijn gevangenschap.

Dalilah zei over zijn vrijlating: "Ik ben dankbaar voor alle inspanningen van Amnesty International en alle mensen die voor mij actie hebben gevoerd. We zijn verenigd in de strijd voor rechtvaardigheid en democratie. Deze strijd is nog niet voorbij!"

Lees ook

Meer nieuws