Afbeelding
Muhammad Al-Hashlamon eindelijk vrij
Goed nieuws

Muhammad Al-Hashlamon eindelijk vrij

19 december 2008

Muhammad Sami Al-Hashlamon werd op 17 december 2008 vrijgelaten en is nu weer bij zijn familie. Muhammad zat sinds juni 2006 administratief opgesloten.

Het laatste bevel tot administratieve detentie werd op 20 oktober 2008 uitgevaardigd door het Israëlisch leger voor een periode van twee maanden. Bij een herziening van zaak eind oktober, oordeelde de rechter dat Muhammad Al-Hashlamon geen gevaar meer vormde voor de publieke veiligheid. Hij moest binnen de 72 uren vrijgelaten worden. Het leger ging echter in beroep tegen deze beslissing. Het beroep kwam voor op 15 december 2008. Twee dagen later verwierp de militaire rechtbank het beroep en beval de onmiddellijke vrijlating van Muhammad Al-Hashlamon. Dit is ongewoon.

Op 18 december beschreef Muhammad Al-Hashlamon aan medewerkers van Amnesty International de intense vreugde die hij voelt nu hij vrij is. "De kinderen zijn vandaag niet naar school hoeven gaan. Zo is de familie eindelijk terug samen.", zei hij. Hij vertelde ook dat hij in de gevangenis heel wat brieven van Amnesty activisten ontvangen heeft. Ook Amnesty International in Vlaanderen voerde actie voor Muhammad Al-Hashlamon.

Lees ook

Meer nieuws